Η αγελάδα με δύο ξεχωριστούς μυκηθμούς επικοινωνεί με το μοσχαράκι της και το μοσχαράκι έχει ένα διαφορετικό μυκηθμό για να απευθυνθεί σ’ αυτήν. Αυτό είναι το συμπέρασμα πρόσφατης έρευνας από τη Μ. Βρετανία.
Η αγελάδα έχει δύο μυκηθμούς-καλέσματα για το μοσχαράκι της. Έναν χαμηλής συχνότητας όταν το μοσχαράκι είναι κοντά της και έναν διαφορετικό, υψηλής συχνότητας, όταν το μοσχαράκι είναι μακριά της. Το μοσχαράκι χρησιμοποιεί το δικό του μυκηθμό για να δηλώσει στη μητέρα του την επιθυμία του να θηλάσει. Και οι τρεις αυτοί διαφορετικοί μυκηθμοί/«λέξεις» είναι εξατομικευμένοι, δηλ. διαφοροποιούνται από ζώο σε ζώο, όπως συμβαίνει και με την ανθρώπινη ομιλία.
Η ακουστική ανάλυση του μυκηθμού των μοσχαριών έδειξε ότι μεταδίδει επιπλέον κάποιες πληροφορίες, όπως την ηλικία του μοσχαριού, όχι όμως το φύλο του.
Έρευνες σαν αυτή από τη Μ. Βρετανία φιλοδοξούν να βρουν εφαρμογές στην ευζωία των βοοειδών. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι με περισσότερη ακουστική ανάλυση των μυκηθμών θα εντοπίσουν ενδείξεις του επιπέδου ευζωίας των ζώων.